Via Van Dalen Afvalbaktaalkeuze
De ViaBin afvalbak speciaal tegen vandalen

Afvalbak

Geen vandalisme- en vuurwerkschade meer aan afvalbakken, geen onnodige onderhoudskosten, meer ledigingen per dag en zeer Arbo technisch verantwoord. De ViaBin!

De meeste gemeenten sluiten hun afvalbakken in de openbare ruimte rond oud en nieuw tijdelijk af met een afsluitplaatje. Dit is niet altijd afdoende en daarbij kost het medewerkers van gemeenten veel extra tijd dit aan te brengen en te verwijderen.

Reguliere afvalbakken worden gemaakt van 1,5 mm plaatstaal en zijn daardoor niet vandalismebestendig. De hufterproof afvalbak van Via Van Dalen, de ViaBin wordt gemaakt van 3 mm thermisch verzinkt plaatstaal, waardoor vernieling vrijwel onmogelijk is. Het ontwerp van de ViaBin is dusdanig, dat naast het verdubbelen van de plaatstaaldikte, ook rekening is gehouden tijdens de vormgeving met de overdruk die ontstaat bij het inwerpen van vuurwerk die een normale afvalbak doet exploderen. De vormgeving van de ViaBin is dusdanig dat zelfs zwaar vuurwerk kan worden verdragen en de afvalbak heel blijft!

Werkingsprincipe slotmechanisme.

In de staander van de afvalbak zit het slotmechanisme. Door het los geleverde frame in de daarvoor bestemde opening in de staander te steken en deze naar beneden te drukken, klikt de ViaBin open. Door deze handeling veert het slotmechanisme naar beneden en komt de binnenbak door de zwaartekracht (of optioneel een verend element) naar voren. Nu kan de voorklep van de ViaBin opengetrokken worden door deze via de onderzijde omhoog te trekken.

Door de vormgeving van de ViaBin en dus het schuinaflopende gedeelte onderin de afvalbak, valt het vuil in de zak of bak in het frame.

Na het laten zakken van de voorplaat van de afvalbak en het losklikken van het frame in de staander is de ledigingshandeling afgerond. Geen gesjouw meer met volle en lege zware binnenbakken van 5,5 kilo meer dus!

ViaBin afvalbak met insteekhouderVooraanzicht ViaBin afvalbakAchteraanzicht ViaBin afvalbakZijaanzicht ViaBin afvalbak

© Via Van Dalen bv - Trapgans 7 - 1244 RL ANKEVEEN - Algemeen T: 035-6421204 - E-mail: info@viabinafvalbak.nl - websdesign: Scriptus-Design - Disclaimer

Nederlandstalige website This website in English Deutsche sprache français